Maternitate renovată de o comunitate online de părinți – Focus Prima TV

Maternitate renovată de o comunitate online de părinți

Acolo unde autoritățile eșuează, mobililizarea oamenilor de bine poate face minuni. O maternitate în care mamelor le era frică să nască din cauza condițiilor a fost total renovată de o comunitate online. 415.000 de euro s-au strâns în doar șase zile pe un grup de Facebook, prin intermediul licitațiilor. Acum copiii care vin pe lume la Spitalul Județean Vâlcea au parte de un altfel de bun venit.

Din pântecele cald al mamei într-o maternitate întunecoasă, care se degrada de la o zi la alta. Acesta era startul în viață al bebelușilor veniți pe lume la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. După cinci luni de renovare, maternitatea arată acum la standarde internaționale.

Renovarea celor 27 de încăperi ale secției a costat 415.000 de euro. Banii au fost strânși de mii de părinți care fac parte din comunitatea online La Primul Bebe.

Atena Boca este femeia care a creat grupurile de Facebook La Primul Bebe, în care mamele primesc sprijin emoțional și răspunsuri la numeroasele întrebări care apar după nașterea unui copil. La un moment dat, și-a dat seama că poate face și mai mult bine.

A fost doar începutul. De atunci, de două ori pe an, în grupurile de facebook “La primul Bebe” se organizează
strângeri de fonduri. Mamele – și uneori și tații – își pun imaginația la treabă și scot la licitație lucruri și experiențe
care de care mai inedite.

Fiecare campanie se desfășoară în doar șase zile. Până acum asociația a strâns în total două milioane de euro.
Inclusiv cei de la Facebook au devenit curioși.

Este doar un exemplu despre cum implicarea fiecăruia și dorința de a ajuta pot face diferența în societate.

Total
0
Shares
Total
0
Share