Medic condamnat pentru șpagă – Focus Prima TV

Medic condamnat pentru șpagă

“Mai întâi bănuții, cum am vorbit!” Așa începeau discuțiile între un medic de la Spitalul Militar Carol Davila din Capitală și pacienții săi. Doctorul cerea 5 sute de euro în plus față de tariful perceput de spital pentru a realiza o rinoplastie. Iar doritori a găsit. Și cu șpagă, prețul era mult mai mic decât în mod normal la o clinică de specialitate! Medicul a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Medicul de la Spitalul Carol Davila aproape că dăduse lovitura pe piața operațiilor estetice din România. Cerea un preț de aproximativ trei ori mai mic pentru o rinoplastie față de colegii de breaslă. Ceea ce făcea mai exact doctorul, era să interneze pacienții pe care trebuia să îi opereze pentru probleme respiratorii, ca mai apoi să le efectueze de fapt rinoplastii. Astfel, pacienții plăteau puțin peste 1.100 de lei Spitalului Militar Central, iar medicului câte 500 de euro.

Denunțul a două paciente i-au condus pe procurorii DNA pe urmele medicului căruia i-au deconspirat afacerea. Și, cu toate că au luat parte la infracțiune, conform magistraților, persoanele care fac denunțul sunt într-o mare parte achitate. Nu același lucru s-a întâmplat însă cu alți pacienți de-ai medicului, care au fost și ei ținta procurorilor anti-corupție.

Timp de mai mulți ani, medicul și-a umflat considerabil conturile bancare. Acum însă…procurorii DNA au dispus confiscarea extinsă asupra mai multor bunuri pe care acesta le deținea.

Medicul a fost condamnat de Tribunalul București la 6 ani și 8 lșuni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este una definitivă, întrucât poate fi contestată la Curtea de Apel.

Total
0
Shares
Total
0
Share