Medic: „Ideal e să ne vaccinăm înainte de val“. De ce imunizarea contra COVID-19 rămâne singura soluţie eficientă - Focus Prima TV

Medic: „Ideal e să ne vaccinăm înainte de val“. De ce imunizarea contra COVID-19 rămâne singura soluţie eficientă

Imunizarea contra COVID-19 rămâne singura soluţie eficientă pentru a limita răspândirea virusului responsabil de actuala pandemie. Cel mai bine ar fi să ne imunizăm înainte de val, dar, dacă nu am făcut-o, e bine să o facem oricând, recomandă infecţioniştii.

Cel mai indicat este ca această vaccinare să aibă loc înainte de val, adică înainte ca numărul de infecţii să crească exponenţial. „S-a încercat vaccinarea înainte de val întotdeauna. Şi, dacă vorbim de România, ne-am dorit să fie vaccinarea făcută înainte de valul al patrulea. Este întotdeauna bine să o faci preventiv. Mai ales că trebuie să ai o imunitate la timp şi, dacă ai nevoie de o schemă de două doze sau de o singură administrare, trece un interval până când obţii această imunitate a nivel maxim“, explică dr. Adrian Marinescu, medic primar de boli infecţioase, directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş“ din Bucureşti, beneficiile imunizării înainte de val.

Total
0
Shares
Total
0
Share