Medicament pentru animale, luat pentru Covid

Medicament pentru animale, luat pentru Covid

Este nebunie ce a fost aici! Nu mai avem stocuri! Asta le-au spus colegilor mei farmaciştii veterinari atunci când au întrebat de IVERMECTINĂ, un medicament creat pentru animale! Convinşi că se pot păzi de boala Covid 19 sau că o pot trata cu ajutorul lui, mulţi români au mers la farmaciile veterinare şi l-au cerut, fără să se gândească la consecinţele asupra sănătăţii lor! Dacă în Statele Unite sunt medici care susţin că
pastilele fac cu adevărat minuni în boala Covid, la noi cuvântul de ordine este PRUDENŢĂ MAXIMĂ! Un medic veterinar spune chiar că medicamentul poate duce la orbire!

La această farmacie veterinară din Capitală am găsit un afiş pe care scrie clar nu avem ivermectină! Aşadar, oamenii au epuizat stocurile, în speranţa că acest medicament îi poate ajuta în prevenţia sau chiar tratamentul bolii Covid 19. La altă farmacie ni se explică în mod clar că medicamentul nu mai
există în stoc şi că se dă doar pe reţetă.

Ivermectina este de fapt un medicament destinat animalelor, pentru anumite boli parazitare interne sau externe. În ţara noastră produsul este autorizat pentru uz uman doar sub formă de unguent. La începutul lunii decembrie a anului trecut celebrul medic Pierre Kory din America, pneumolog şi specialist în terapie
intensivă, preşedintele Alianţei intensiviştilor din prima linie, a vorbit în Senatul american despre vermectină ca despre un medicament miraculos împotriva Covid 19, insistând asupra faptului că tot ceea ce declară este bazat pe studii consistente, şi că medicii ar trebui să-l prescrie pacienţilor cât de repede.

Studiile clinice făcute până acum pe oameni cu acest medicament nu arată însă beneficii clare în boala Covid 19, explică medicul de ATI Radu Ţincu.

Specialistul explică faptul că este foarte necesară în acest caz prudenţa maximă, dat fiind faptul că recent anumite medicamente folosite de medici în tratamentul bolii Covid sau dovedit a fi ineficiente.

Medicul veterinar Aurelian Ştefan vorbeşte chiar despre efecte grave pe care IVERMECTINA le poate avea asupra oamenilor.

Şi experţii ANSVSA au tras un semnal de alamă: utilizarea la oameni a medicamentelor veterinare care conţin ivermectină poate avea consecinţe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane.

În prezent, toate produsele medicinale care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale. Medicii veterinari nu au competenţe legale pentru a recomanda, prescrie, comercializa, elibera produse medicinale veterinare care să fie utilizate în tratamentul oamenilor. Produsele medicale veterinare care conţin ivermectină se eliberează doar pe bază de reţetă, iar prescrierea se face exclusiv de către un medic veterinar cu drept de liberă practică, medic care a văzut animalul şi a stabilit un diagnostic.

Şi Colegiul Medicilor din România a adresat un apel public centru responsabilitate in privinta comunicarii legate de aşa numitele tratamente minune, pentru că, spun reprezentanţii Colegiului, există informaţii că mulţi pacienţi au decis să-şi cumpere astfel de tratamente. Medicii care profesează în România trebuie să prescrie pacienţilor numai medicamente aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului sau de Agenţia Naţională a Medicamentului, au explicat aceştia.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt