Medicament pentru animale, luat pentru Covid – Focus Prima TV

Medicament pentru animale, luat pentru Covid

Este nebunie ce a fost aici! Nu mai avem stocuri! Asta le-au spus colegilor mei farmaciștii veterinari atunci când au întrebat de IVERMECTINĂ, un medicament creat pentru animale! Convinși că se pot păzi de boala Covid 19 sau că o pot trata cu ajutorul lui, mulți români au mers la farmaciile veterinare și l-au cerut, fără să se gândească la consecințele asupra sănătății lor! Dacă în Statele Unite sunt medici care susțin că
pastilele fac cu adevărat minuni în boala Covid, la noi cuvântul de ordine este PRUDENȚĂ MAXIMĂ! Un medic veterinar spune chiar că medicamentul poate duce la orbire!

La această farmacie veterinară din Capitală am găsit un afiș pe care scrie clar nu avem ivermectină! Așadar, oamenii au epuizat stocurile, în speranța că acest medicament îi poate ajuta în prevenția sau chiar tratamentul bolii Covid 19. La altă farmacie ni se explică în mod clar că medicamentul nu mai
există în stoc și că se dă doar pe rețetă.

Ivermectina este de fapt un medicament destinat animalelor, pentru anumite boli parazitare interne sau externe. În țara noastră produsul este autorizat pentru uz uman doar sub formă de unguent. La începutul lunii decembrie a anului trecut celebrul medic Pierre Kory din America, pneumolog și specialist în terapie
intensivă, președintele Alianței intensiviștilor din prima linie, a vorbit în Senatul american despre vermectină ca despre un medicament miraculos împotriva Covid 19, insistând asupra faptului că tot ceea ce declară este bazat pe studii consistente, și că medicii ar trebui să-l prescrie pacienților cât de repede.

Studiile clinice făcute până acum pe oameni cu acest medicament nu arată însă beneficii clare în boala Covid 19, explică medicul de ATI Radu Țincu.

Specialistul explică faptul că este foarte necesară în acest caz prudența maximă, dat fiind faptul că recent anumite medicamente folosite de medici în tratamentul bolii Covid sau dovedit a fi ineficiente.

Medicul veterinar Aurelian Ștefan vorbește chiar despre efecte grave pe care IVERMECTINA le poate avea asupra oamenilor.

Și experții ANSVSA au tras un semnal de alamă: utilizarea la oameni a medicamentelor veterinare care conțin ivermectină poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sănătății umane.

În prezent, toate produsele medicinale care conțin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale. Medicii veterinari nu au competențe legale pentru a recomanda, prescrie, comercializa, elibera produse medicinale veterinare care să fie utilizate în tratamentul oamenilor. Produsele medicale veterinare care conțin ivermectină se eliberează doar pe bază de rețetă, iar prescrierea se face exclusiv de către un medic veterinar cu drept de liberă practică, medic care a văzut animalul și a stabilit un diagnostic.

Și Colegiul Medicilor din România a adresat un apel public centru responsabilitate in privinta comunicarii legate de așa numitele tratamente minune, pentru că, spun reprezentanții Colegiului, există informații că mulți pacienți au decis să-și cumpere astfel de tratamente. Medicii care profesează în România trebuie să prescrie pacienților numai medicamente aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului sau de Agenția Națională a Medicamentului, au explicat aceștia.

Total
0
Shares
Total
0
Share