Medicamentele găsite în lacul Tarnița provin din Germania – Focus Prima TV

Medicamentele găsite în lacul Tarnița provin din Germania

Nouă saci plini cu medicamente expirate au ridicat Comisarii Gărzii de mediu din lacul Tarnița, care alimentează cu apă 150 de localitați din județul Cluj. Autoritățiile dau asigurări că apa este potabilă, pentru că o mare parte din medicamentele care au ajuns în lac erau ambalate. Tot ce se știe în acest moment este că medicamentele sunt aduse tocmai din Germania.

Antibiotice, vitamine și anticoncepționale, îndesate în cutii de carton, au fost aruncate zilele trecute la doar 300 de metri de turnul de captare a apei . Dezastrul i-a pus în alertă atât pe angajații de la garda de mediu și de la compania de apă, cât și pe polițiștii criminaliști, care s-au deplasat imediat în zona lacului Tarnița, după ce câțiva pescari au povestit ce au văzut.

Autoritățile au găsit și locul unde se presupune că ar fi fost aruncate deșeurile, un drum Județean tranzitat zilnic de sute de mașini. În zona respectivă nu există camere de supraveghere, însă sunt verificate acum cu atenție toate mașinile care au traversat localitatea GILĂU, aflată în apropierea lacului.

O cantitate destul de mare de medicamente a ajuns în lacul care alimentează cu apă 150 de localități clujene, însă autoritățile dau asigurari că apa este potabilă .

Rămâne de văzut dacă anchetatorii vor găsi pe cutii și firma importatoare din România, precum și distribuitorul acestor medicamente. Lacul Tarnița are peste 70 milioane metri cubi de apă, de aceea șansele ca aceasta să fie infectată sunt aproape nule nule.

Total
0
Shares
Total
0
Share