Medicamentele „Made in China” provoacă efecte secundare nedorite asupra UE

Medicamentele „Made in China” provoacă efecte secundare nedorite asupra UE

Majoritatea medicamentelor comercializate la nivel mon­dial provin din Asia, unde producţia este cea mai ieftină, iar Europa este şi ea dependentă de medicamentele „Made in China”, chiar dacă UE consideră ţara asiatică drept un „rival sistemic”, potrivit Politico.

În fiecare zi, în fabricile din China sunt produse zeci de tone de substanţe chimice, care mai apoi sunt procesate şi sintetizate în ingredientele active ale medicamentelor pe care le folosim de zi cu zi. Ulterior, ele pleacă din porturile de pe coasta estică a ţării, parcurg mii de kilometri în nave de marfă şi ajung în Europa, unde sunt ambalate şi trimise către spitalele şi farmaciile de pe întreg continentul.

Acest comerţ cu produse medicale este un câştig pentru ambele părţi. Producătorii chinezi iau bani de la europeni, iar Europa obţine medicamente generice mai ieftine decât ar face-o altfel. Cu toate acestea, acest lucru s-ar putea schimba.

În ultimul an, fluxul de consumabile medicale - de la măşti şi mănuşi, la medicamente şi vaccinuri - se află sub cel mai intens control cu care s-a confruntat vreodată, după ce oficialii de la Bruxelles şi-au exprimat disponibilitatea de a interveni pe pieţe atunci când este necesar - de exemplu, blocând exporturile de vaccinuri împotriva Covid-19 pentru a asigura aprovizionarea la nivelul statelor europene.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt