Medicamentele „Made in China” provoacă efecte secundare nedorite asupra UE – Focus Prima TV

Medicamentele „Made in China” provoacă efecte secundare nedorite asupra UE

Majoritatea medicamentelor comercializate la nivel mon­dial provin din Asia, unde producţia este cea mai ieftină, iar Europa este și ea dependentă de medicamentele „Made in China”, chiar dacă UE consideră țara asiatică drept un „rival sistemic”, potrivit Politico.

În fiecare zi, în fabricile din China sunt produse zeci de tone de substanțe chimice, care mai apoi sunt procesate și sintetizate în ingredientele active ale medicamentelor pe care le folosim de zi cu zi. Ulterior, ele pleacă din porturile de pe coasta estică a țării, parcurg mii de kilometri în nave de marfă și ajung în Europa, unde sunt ambalate și trimise către spitalele și farmaciile de pe întreg continentul.

Acest comerț cu produse medicale este un câștig pentru ambele părți. Producătorii chinezi iau bani de la europeni, iar Europa obține medicamente generice mai ieftine decât ar face-o altfel. Cu toate acestea, acest lucru s-ar putea schimba.

În ultimul an, fluxul de consumabile medicale – de la măști și mănuși, la medicamente și vaccinuri – se află sub cel mai intens control cu care s-a confruntat vreodată, după ce oficialii de la Bruxelles și-au exprimat disponibilitatea de a interveni pe piețe atunci când este necesar – de exemplu, blocând exporturile de vaccinuri împotriva Covid-19 pentru a asigura aprovizionarea la nivelul statelor europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share