Medicii au prelevat ficatul, rinichii şi corneea de la un pacient în vârstă de 53 de ani, aflat în moarte cerebrală - Focus Prima TV

Medicii au prelevat ficatul, rinichii şi corneea de la un pacient în vârstă de 53 de ani, aflat în moarte cerebrală

Medicii au prelevat ficatul, rinichii şi corneea de la un pacient în vârstă de 53 de ani, aflat în moarte cerebrală, a anunţat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, printr-un comunicat de presă.

Aceasta este prima prelevare de organe realizată la SCJU Sibiu după august 2020, în contextul în care această activitate a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus, subliniază sursa citată.

“În cursul nopţii trecute (23-24 mai 2021) la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a avut loc o complexă intervenţie chirurgicală de prelevare de organe de la un pacient în vârstă de 53 de ani, aflat în moarte cerebrală (…) Pacientul de 53 de ani a fost internat în data de 19 mai 2022, direct în Secţia Clinică ATI, cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral acut, în comă profundă. Diagnosticul de moarte cerebrală a fost pus în data de 23 mai. Acordul pentru donare a fost obţinut de la familia pacientului de către Dr. Tiberiu Toabeş, coordonatorul local de transplant care, după obţinerea acestuia, a demarat procedurile necesare prelevării, luând legătura cu centrele de transplant şi echipele de recoltare. Un rol deosebit de important în proces îl are, totodată, medicul şef al secţiei Anestezie Terapie Intensivă din cadrul SCJU Sibiu, Dr. Mihai Sava care, în calitate de ‘key donation person’, identifică potenţialii donatori şi are rolul de menţinere a organelor în condiţii optime în vederea prelevării”, se arată în comunicatul SCJU Sibiu.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share