Medicii de familie, răsplătiți pentru implicare – Focus Prima TV

Medicii de familie, răsplătiți pentru implicare

Personalul medical din centrele de vaccinare va primi un stimulent din partea statului. Ministerul Sănătății a pregătit o Ordonanță de Urgență prin care oamenii vor fi plătiți în funcție de orele lucrate, iar medicii de familie vor primi și ei un stimulent pentru activitatea în campania de vaccinare. O analiză despre reticența medicilor la vaccinare va fi făcută săptămâna viitoare.

Personalul medico-sanitar și auxiliar care își desfășoară activitatea în centrele de vaccinare va primi bani în plus din partea statului. Stimulentul nu va fi însă acordat însă și personalul delegat sau detașat.

Plata se va face de la bugetul de stat și al Ministerului Sănătății, iar Guvernul speră ca o parte din sumă să fie finanțată din fondurile europene.

Și medicii de familie vor fi remunerați suplimentar, în funcție de câte persoane din portortoliu s-au înscris pe listele pentru vaccinare.

Aceștia vor primi între 30 de lei și 60 de lei pentru fiecare serviciu acordat. De asemenea, pentru programarea și monitorizarea pacienților vor primi alți 15 lei, iar în cazul în care vaccinarea va fi efectuată în cabinetul propriu mai primesc 30 de lei. O Ordonanță de Urgență în acest sens urmează să fie
adoptată săptămâna viitoare. O altă problemă majoră a campanie de vaccinare o reprezintă reticența a medicilor în ceea ce privește imunizarea. O analiza exactă în ceea ce privește procentul celor au refuzat administrarea serului va fi prezentată însă abia săptămâna viitoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share