Medicii din Germania cer revenirea imediată la un lockdown parțial, după ce numărul infectărilor a crescut cu 20% într-o săptămână – Focus Prima TV

Medicii din Germania cer revenirea imediată la un lockdown parțial, după ce numărul infectărilor a crescut cu 20% într-o săptămână

Police patrol in Bucharest, Romania, 06 April 2020. Romania’s 19 million inhabitants are living under a full national lockdown in a bid to slow down the spread of the pandemic COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA-EFE/, Image: 512650610, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ROBERT GHEMENT / EPA / Profimedia

În ultima săptămână, numărul cazurilor de COVID a crescut cu 20%.

Restricțiile au fost relaxate, iar asta a accelerat răspândirea. Experții de la Institutul Koch spun că este clar că Germania se confruntă cu al treilea val epidemic.

Jurnalistul Deutsche Welle, Robert Schwartz, a explicat la Digi24 că directorul științific al Asociației de Terapie Intensivă a cerut să se reimpună imediat un lockdown pentru a se reduce impactul acestui al treilea val.

Primele discuții au fost ca această măsură să se ia în orice regiune unde incidența infectărilor la șapte zile depășește 100 de cazuri la suta de mii de locuitori, dar se cere regândirea strategiei în contextul unei creșteri exponențiale a îmbolnăvirilor. Dacă acum trei zile incidența era 80, acum a ajuns la 85.

În ceea ce privește serul AstraZeneca, specialiștii de la Institutul Koch spun că, pentru grupurile vulnerabile, riscul de a muri în urma infectării cu SARS-CoV-2 este de o mie de ori mai mare decât din cauza complicațiilor asociate vaccinului. 

Cu toate acestea, și Germania a suspendat ieri, ca măsură de precauție, folosirea serului AstraZeneca, în urma raportării mai multor cazuri de probleme de coagulare a sângelui.

Total
0
Shares
Total
0
Share