Medicul Emilian Imbri: Avem locuri libere în spital. Ceva se întâmplă în bine, sper să nu fie semnul unui tsunami – Focus Prima TV

Medicul Emilian Imbri: Avem locuri libere în spital. Ceva se întâmplă în bine, sper să nu fie semnul unui tsunami

April 8, 2020, Lisboa, Portugal: Lisboa, 08/04/2020 – Decorreu hoje no Hospital de Santa Maria uma reportagem de como esta unidade hospitalar se transformou para acolher doentes com coronavírus covid-19.actividade de apoio numa enfermaria de pacientes covid entre os profissionais que estão em contacto com os doentes e os outro que estão fora da zona infectada ..(Orlando Almeida / Global Imagens).Lisbon, 04/08/2020 – Today there was a report on how this hospital was transformed to receive patients with covid-19 coronavirus at Hospital de Santa Maria.Hospital staff helps disinfect ambulance equipment. (Credit Image: © Atlantico Press via ZUMA Wire)

În timp ce numărul îmbolnăvirilor de Covid-19 pare în scădere în România, rămân foarte mulți pacienți internați la Terapie Intensivă. Duminică au fost raportați 1.020, din nou în creștere după ce vineri numărul celor cu forme grave scăzuse sub o mie. Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului “Victor Babeș” din București spune că, în timp ce secțiile ATI rămân pline, s-a redus presiunea pe celelalte zone în care sunt tratați bolnavii de Covid-19. 

Emilian Imbri, managerul Spitalului “Victor Babeș”, București: “Avem în Spitalul Babeș 210 locuri libere, locuri în spital nu vorbesc de ATI ajungem cu tot cu Pipera, o locație pentru cazuri foarte ușoare, la 300 de locuri. N-am mai avut această situație din aprilie, anul trecut

Nu pot explica acest fenomen, care nu a început brutal, că nu de ieri s-a întâmplat. De două-trei săptămâni am simțit o relaxare în cererea de la internare. La fel și cazurile cu simptomatologie mai severă, pe care le aveam din plin, cu necesar de oxigen îngrozitor de mare, și acestea s-au rărit ca număr. Lucrurile se pare că s-au mutat pe zona presiunii pe vaccinare.

Total
0
Shares
Total
0
Share