Medicul sancționat la cererea Ministerului Sănătății: „Aseară, după ce am luat amenda, am aruncat vaccinul” – Focus Prima TV

Medicul sancționat la cererea Ministerului Sănătății: „Aseară, după ce am luat amenda, am aruncat vaccinul”

injection

Medicul de la Spitalul Rădăuți, amendat de DSP Suceava la cererea Ministerului Sănătății, pentru că în centrul medical s-ar fi vaccinat 563 de persoane care nu erau eligibile în această etapă a campaniei, neagă acuzațiile care i-au fost aduse și anunță ca va contesta amenda. Acesta a spus că după ce a fost amendat, a fost forțat să arunce dozele rămase pentru că oamenii nu au mai venit să se vaccineze.

Andrei Manta, directorul centrului medical din Rădăuți susține că nu au fost vaccinate persoane „peste rând” și că ar fi vorba de fapt de persoane care au fost programate în alte zile, însă care din diverse motive nu au putut ajunge la vaccinare. 

„Este o eroare, nu este adevărat. Au fost descoperite 563 de persoane neprogramate. Aici există câteva nuanțe de precizat. Un pacient care vine să se vaccineze are un anumit program. Şi mă întreabă şi le spun sincer: „Da, ai programare, este în regulă, revii mâine sau când se poate”. Acest pacient care vine a doua sau a treia zi cu acea hârtie pe platformă apare ca neprogramat. când au venit să verifice acele liste, au găsit pacienţi mult peste numărul de programări în ziua respectivă pentru că au fost dintre ei programaţi în altă zi și nu au putut ajunge. Asta s-a întâmplat de-a lungul timpului.”, a declarat medicul Andrei Manta, joi, la Antena 3.

Total
0
Shares
Total
0
Share