Medicul Vlad Ciurea: Sunt „complet de acord” cu folosirea canabisului în scop medical – Focus Prima TV

Medicul Vlad Ciurea: Sunt „complet de acord” cu folosirea canabisului în scop medical

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea spune că susține folosirea canabisului în scopuri medicinale, pentru că poate îmbunătăți starea psihică a unor pacienți. El a dat exemplul unui pacient cu tumoră cerebrală care nu putea fi operat. Declarația a fost făcută în contextul în care în Parlament este dezbătut un proiect privind legalizarea canabisului în scop medicinal.

Ciurea a povestit despre un congres de medicină la care a fost în 1993 și la care a fost prezentată o lucrare pe acest subiect, în cazul unor pacienți cu tumori maligne cerebrale.

„Nu înțelegeam. L-a folosit constant? Avea un lot? E voie, nu e voie? Profesorul respectiv a spus: vă dați ce înseamnă pentru un om căruia i se spune că are tumoră malignă și e prea mare pentru a fi operată. Dacă eu îi dau acest canabis, starea lui psihică s-a modificat în bine, e mai optimist”, a povestit medicul.

„Ajută la dureri, iau durerile acelea groaznice de cap. Asta era studiul atunci, în 93, dar au spus că nu e legalizat în Europa. Dar s-au făcut studii și în alte părți, acum și în SUA e legalizat, în Olanda se folosește în alte scopuri”, a spus el.

Total
0
Shares
Total
0
Share