Mediu prietenos pentru audierea minerilor abuzați – Focus Prima TV

Mediu prietenos pentru audierea minerilor abuzați

Colorată, plină de jucării și prietenoasă – așa arată prima cameră specială pentru audierea minorilor, victime ale diverselor infracțiuni. Locația se află în Constanța, în clădirea Parchetului, și reprezintă o premieră pentru țara noastră, în încercarea de a reduce impactul negativ pe care discuțiile cu
anchetatorii îl pot avea asupra copiilor. Printre jucării și obiectele decorative colorate, stau, însă, ascunse camere de luat vederi și microfoane, care înregistrează întrega audiere, pentru ca cei mici să nu mai fie expuși și la o a doua întâlnire cu oamenii legii.

În clădirea masiva si rece a Parchetului din Constanta, se remarcă, de acum, o cameră colorată și plină de jucării, mai ceva ca la grădiniță. Doar că printre toate aceste elemente decorative se ascund discret microfoane și camere de supraveghere.

Foarte mulți copii dau nas în nas cu anchetatorii, din păcate, în urma unor abuzuri, dar și atunci când părinții divorțează.

Fereastra unidirecţională dintre cele două camere permite observarea procedurii de audiere fără ca cel mic să stea fața în față cu prea mulți necunoscuţi.

Demersul face parte dintr-un proiect al Ministerului Public alături de “Asociația Zi de Bine”. Încă două astfel de încăperi vor fi amenajate până la finalul lunii în județele Vâlcea și Vrancea. În total, bugetul se ridică la 35.000 euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share