Membri ai unei bande internaţionale care vindea certificate COVID şi teste negative falsificate, arestaţi în Spania - Focus Prima TV

Membri ai unei bande internaţionale care vindea certificate COVID şi teste negative falsificate, arestaţi în Spania

Poliţia spaniolă a anunţat marţi că a arestat şapte presupuşi membri ai unei bande infracţionale internaţionale care fabrica şi vindea certificate COVID şi teste negative falsificate, informează Reuters.

Ramura spaniolă a bandei, care făcea reclamă pentru serviciile sale pe grupuri de mesagerie instant, a inclus în mod fraudulos cel puţin 1.600 de oameni în registrul naţional al persoanelor vaccinate, cu ajutorul unor angajaţi din sănătate, potrivit anchetei.

Ţările membre ale Uniunii Europene (UE) au convenit anul trecut să instituie un certificat COVID standardizat, cu un cod QR, pentru ca persoanele vaccinate şi cele testate negativ să poată călători şi participa la evenimente. Aceasta a creat o cerere pentru falsuri.

Poliţia spaniolă a arestat şase persoane la Madrid şi una la Barcelona, însă nu a oferit alte informaţii cu privire la acestea. Ele sunt acuzate de falsificare de documente şi de prejudicii aduse sănătăţii publice. “Investigaţia continuă asupra unui posibil furt al parolei registrului”, a adăugat poliţia naţională a Spaniei într-un comunicat.

Banda îi împărţea pe clienţii săi în două grupuri, în funcţie de venituri, şi îi taxa cu 200 sau 1000 de euro pentru un certificat COVID fals, care era trimis în decurs de două zile după plată. Un test negativ costa 50 de euro.

La ora actuală, poliţia investighează cele 1.600 de persoane incluse în mod fraudulos în registru.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share