MEREU ÎN UMBA REGINEI – Focus Prima TV

MEREU ÎN UMBA REGINEI

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, a fost înmormântat , după opt zile de doliu național. Preț de un
minut, întregul Regat al Marii Britanii a încremenit în reculegere. În urmă cu scurt timp, sicriul a fost transportat în
capela de la Windsor. Acolo, ceremonia de înmormântare a fost oficiată de cel mai înalt ierarh al Bisericii Anglicane, arhiepiscopul de Canterbury. La evenimentul transmis de televiziunile din întreaga lume au luat parte doar 30 de persoane, cu toți membri ai Casei Regale. Singura excepția a fost reprezentată de secretarul persoanal al Prințului Philip. Acesta a murit vinerea trecută, la vârsta de 99 de ani. Cuplul regal a sărbătorit în luna noiembrie, anul trecut, 73 de ani de căsnicie. Regina Elisabeta a Marii Britanii și printul Philip au împreună 4 copii, 8 nepoți și 10 strănepoți.

In 1969, prinţul, Duce de Edinburgh a acordat pentru prima oara un interviu televizat. Era cel dintai membru al casei regale britanice care a decis ca televiziunea este un instrument util pentru a apropia familia regala de poporul sau. Cu umor și sinceritate, ducele de Ediburgh rcunostea atunci că este dificil să fii prinț consort.

Prințul Philip fost însă mereu conștient de rolul pe care îl avea monarhia în societatea britanică.

Nunta prințului Philip cu viitoarea regina Elisabeta a II- a avut loc pe 20 noiembrie 1947, în catedrala Westminster Abbey din Londra. Chiar daca au existat zvonuri de infidelitate din partea printului, casatoria lor a fost mereu considerata solida iar in ultimii ani afecţiunea şi respectul reciproc erau vizibile pentru toti cei din jur.

In ciuda crizelor prin care a trecut familia sa, regina Elisabeta a Marii Britanii declara in urma cu cativa ani ca printul consort “ a fost, pur și simplu, forța ei și a rămas la fel în toți acești ani.”

Total
0
Shares
Total
0
Share