Mesajul unui medic care s-a vaccinat: „O vorbă din bătrâni spune că anumite trenuri nu trec decât o dată prin gara lor” – Focus Prima TV

Mesajul unui medic care s-a vaccinat: „O vorbă din bătrâni spune că anumite trenuri nu trec decât o dată prin gara lor”

Campania de vaccinare în România intră în a treia zi, după ce peste 2.000 de cadre medicale s-au vaccinat în primele două zile, iar astăzi este așteptată să sosească în țară a doua tranșă – mult mai consistentă – de vaccinuri de la Pfizer-BioNTech. Între timp, autoritățile au lansat platforma pentru înscriere la vaccinare, dar deocamdată ea se adresează persoanelor care sunt cuprinse în prima fază a campaniei: cele care își desfășoară activitatea în domeniile sănătății și social, fie că este vorba despre sistemul public sau de cel privat.

Doctorul Cătălin Apostolescu este primul medic din România care s-a vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2. El era de gardă la Institutul Matei Balș atunci când a fost adus primul pacient diagnosticat cu noul coronavirus de la noi din țară.

„Viața este o sumă de riscuri pe care ni le asumăm, pe care le controlăm și pe care le depășim. Și că dacă punem în balanță riscurile și beneficiile pe care ni le aduce acest vaccin, balanța înclină covârșitor de mult în partea beneficiilor”, spune dr. Cătălin Apostolescu – medic primar infecționist.

Total
0
Shares
Total
0
Share