Meseriile care construiesc viitorul - Focus Prima TV

Meseriile care construiesc viitorul

Se caută inginerii viitorului! La Universitatea Politehnică din București, companiile s-au înghesuit pentru a atrage specialiști, iar ofertele au curs pentru tinerii absolvenți. Domenii precum transporturile, energia și robotica îi caută pe cei care vor scrie istorie în aceste industrii. Salariile pornesc de la o mie de euro.

Mihai este anul 4 la Facultatea de Inginerie a Transporturilor. Își caută încă de pe acum un loc de muncă în domeniu. A primit o ofertă de la o companie care face proiectare de căi ferate. La nivel internațional. În România, rețeaua are același număr de kilometri ca în 1989.

Deficitul de specialiști din piață, face ca studenți precum Mihai să fie țintiți direct de companii. Firmele se întrec în oferte. Locurile de muncă cele mai căutate sunt cele din industrii aflate abia în fază de pionierat.

La Târgul de Job-uri de la Universitatea Politehnică a fost prezent și Serviciul Român de Informații. Candidații spun că salariul este cel mai important criteriu atunci când aleg un loc de muncă. În domeniul ingineriei, salariile pentru absolvenți pornesc de la o mie de euro.

Total
37
Shares
Total
37
Share