Metrou blocat, haos pe șosele – Focus Prima TV

Metrou blocat, haos pe șosele

Inquam

Capitala s a confruntat astăzi cu o situație fără precedent! Greva spontană a angajaților Metrorex a bulversat întreg orașul. 900 de sindicalisti au coborât pe șine și blocat circulaţia trenurilor. Au fost deschise 3 dosare penale.
Ministerul Transporturilor a sesizat DNA, Metrorex a făcut plângere la DIICOT privind combaterea terorismului și
Parchetul sector 4 s-a autosesizat. În tot acest timp, zeci de mii de bucureștenii care doreau să
ajungă la serviciu în această dimineață s-au trezit că nu au cu ce, așa că s-au înghesuit în autobuze sau au platit la taxi dublul sau chiar triplul față de o zi normală. Conducerea Metrorex a transmis că acțiunea de protest este ilegală și că sindicaliștii au refuzat dialogul.

Protestul a început încă de noaptea trecută. În jur de 250 de comercianți și șindicaliști au manifestat în subteran împotriva deciziei ministerului Transporturilor de a desființa spațiile comerciale din stațiile de metrou.
Ulterior, s-au alăturat și angajații din turele de noapte și dimineață. Aproape 900 de persoane au ocupat calea de
rulare și niciun tren nu a mai circulat.

Protestatarii spun că nemulumirea lor este legată de tăierea salariilro și de restructurări.

Premierul Florin Cîțu spune că acest protest il are în spate pe Ion Radoi, șeful sindicatului de la metrou, care face bani de pe urma spațiilor comerciale de la metrou.

Un fost deputat PSD, care vede ca îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru si trebuie sa ia masuri. Bucurestenii nu trebuie sa sufere pentru ca un fost deputat pesedist îsi pierde sinecuri. Ministrul Transporturilor a lansat un atac dur la adresa lui Rădoi. Cătălin Drulă a folosit termeni precum grup mafiot, șantaj, abuz. Prin urmare a depus plângere la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului.

Poliția și Jandarmeria au dat amenzi de zeci de mii de lei protestatarilor pentru că nu au avut autorizație,
nu au respectat regulile privind adunările publice, precum și pentru că nu purtau mască de protecție.

Scandaul de la Metrotrex mocnește de mai mult timp. Societatea a schimbat 2 directori în ultimele luni și a fost
criticată de ministrul Transporturilor pentru inechități salariale. Cătălin Drulă a vorbit despre clientelism și cresteri salariale nefondate.

Total
0
Shares
Total
0
Share