Metroul bucureștean, blocat de 8 ore – Focus Prima TV

Metroul bucureștean, blocat de 8 ore

Inquam

Capitala s-a confruntat astăzi cu o situație fără precedent! O grevă spontană a angajaților Metrorex a bulversat traficul din Bucuresti. Peste 600 de sindicalisti au coborât pe șine și au refuzat să permită trenurilor să circule. În tot acest timp, mii de bucureștenii care doreau să ajungă la serviciu s-au trezit că nu au cu ce. Conducerea Metrorex a transmis că acțiunea de protest este ilegală și că sindicaliștii au refuzat dialogul. Cert este că nici la această oră, metroul nu circulă.

Protestul a început încă de noaptea trecută. În jur de 250 de comercianți și șindicaliști au manifestat în subteran împotriva deciziei ministerului Transporturilor de a desființa spațiile comerciale din stațiile de metrou.
Ulterior, s-au alăturat și angajații din turele de noapte și dimineață. Aproape 900 de persoane au ocupat calea de
rulare și niciun tren nu a mai circulat.

Protestatarii spun că nemulumirea lor este legată de tăierea salariilro și de restructurări.

În realitate, însă, premierul Florin Cîțu spune că acest protest are în spate un fost deputat PSD care face bani de pe urma spațiilor comerciale de la metrou, detinute de firma sindicatului Unitatea Sindicatul Liber din Metrou.

Un fost deputat PSD, care vede ca îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru si trebuie sa ia masuri. Bucurestenii nu trebuie sa sufere pentru ca un fost deputat pesedist îsi pierde sinecuri. Mai mult, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă spune că miza reală a acestui protest nu este bine angajaților ci al celor care au transformat stațiile de metrou în adevărate afaceri.

Nu va lasati amagiti: miza ocuparii ilegale a unor ține de metrou nu o reprezinta binele angajatilor. Nu, miza o
reprezinta afacerile oneroase cu închirierea de spatii comerciale. O firma, un sindicat vor neaparat sa capușeze
Metrorex în liniște, în continuare. Scandaul de la Metrotrex mocnește de mai mult timp Societatea a schimbat 2 directori în ultimele luni și a fost criticată de ministrul Transporturilor pentru inechități salariale. Cătălin Drulă a vorbit despre clientelism și cresteri salariale nefondate.

Total
0
Shares
Total
0
Share