Mica Unire cu mari restricții – Focus Prima TV

Mica Unire cu mari restricții

Ziua Unirii Principatele de anul acesta a fost marcată de incidente. Pornit să facă o baie de mulțime, primarul Iașiului a fost împroșcat cu iaurt în plină figură. Iar la Focșani, șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a fost primit cu huiduieli. În întreaga țară, acolo unde au fost sărbătoriți cei 162 de ani de la Unire, manifestațiile au stat sub semnul pandemiei.

Nemulțumit de pensia mică pe care o primește, unul dintre particiapanții la Ziua Unirii l-a atacat pe primarul Iașiului. Mihai Chirica a fost apostrofat și stropit cu iaurt. Edilul a intrat într-un hotel să se spele și apoi a revenit în piață unde câteva minute mai târziu a dat și primele declarații.

Și la Focșani oamenii au profitat de manifestațiile oraganizate cu prilejul zilei Unirii pentru a-și striga nemulțumirile. Ținta lor a președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

De alttel, ceremoniile din întreaga țară au fost total atipice anul acesta.

Alungată de regulile de distanțare fizică din această perioadă, Horă a Unirii a lipsit din peisaj. O mână de gălățeni au găsit însă o soluție inedită pentru a împăca tradiția cu normele sanitare. Așa că și-au luat caiacele si…au încins o horă pe apă.

Dunărea a răsunat de cântec și de urări de la mulți ani.

Astăzi, s-au împlinit 162 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul de pe 24 ianuarie 1859, cunoscut și ca Mica Unire, a marcat alipirea Moldovei de Țara Românească, în ceea ce urma să fie un prim pas în edificarea României Mari, înfăptuită în 1918.

Total
0
Shares
Total
0
Share