Mick Schumacher va debuta în Formula 1 la 30 de ani după tatăl său, Michael Schumacher – Focus Prima TV

Mick Schumacher va debuta în Formula 1 la 30 de ani după tatăl său, Michael Schumacher

Mick Schumacher, fiul legendarului Michael Schumacher, aflat în convalescenţă după un grav accident suferit la schi, în 2013, va pilota un monopost Haas şi va debuta în Formula 1, în 2021, informează motorsport.com.

Astfel, Schumacher jr. va intra în Marele Circ la 30 de ani de la debutul tatălui său, septuplu campion mondial, care a avut loc în 1991, la Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps.

Pilotul de 21 de ani va fi coechipier anul viitor cu rusul Nikita Mazepin, de asemenea un debutant în F1.

Schumacher va conduce prima dată maşina actuală a Haas la Abu Dhabi, la 11 noiembrie, când va participa la primele antrenamente libere din cadrul ultimei etape a sezonului, apoi va evolua la testul debutanţilor, care are loc la două zile după cursa din Emiratele Arabe Unite.

Schumacher şi-a obţinut superlicenţa de Formula 1 câştigând campionatul FIA Formula 3, în 2018, cu Prema, înainte de a trece la Formula 2, cu aceeaşi echipă, în anul următor.

El a avut un prim sezon dificil în F2, câştigând o cursă de sprint şi terminând pe locul 12 în clasamentul general, dar a demonstrat progrese semnificative în acest sezon. După ce a câştigat cursele de la Monza şi Soci, Mick Schumacher se află în fruntea clasamentului general, înaintea ultimei etape din Bahrain, din acest weekend.

Total
0
Shares
Total
0
Share