Mielul, vedeta mesei de Paște - Focus Prima TV

Mielul, vedeta mesei de Paște

Friptura de miel, drobul, cozonacii sau pasca cu brânză dulce sunt nelipsite, în fiecare an, de pe masa de Paște. Însă, pentru pregătirea lor gospodinele trebuie să treacă…pe la piaţă piață. Producătorii spun că, în ciuda pandemiei, vânzările nu au scăzut, iar cumpărătorii se bucură că găsesc aceleași prețuri ca anul trecut. În medie, românii spun că alocă pentru masa de Paște un buget de aproximativ 300 de lei.

Deși a început numărărtoarea inversă până la sărbătorile pascale, în piețele din Suceava încă se stă la coadă. Vedeta de pe tarabe este carnea de miel și chiar dacă este mai scumpă față de anul trecut, nu rămâne nevândută.

Kilogramul de carne de miel se vinde în piaţă cu 30 de lei.

Și în piețele din Cluj Napoca este agitație. Aici la mare căutare sunt verdețurile de sezon. Sunt ingrediente nelipsite din drobul de miel.

De pe mesele de sărbători dulciurile sunt nelipsite. În Timișoara, în cofetării și patiserii cozonacii, pasca sau
prăjiturile nici nu apucă să stea în vitrină.

Total
0
Shares
Total
0
Share