MIG prăbuşit / Pilotul a fost adus la Bucureşti cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române – Focus Prima TV

MIG prăbuşit / Pilotul a fost adus la Bucureşti cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române

Pilotul Andrei Criste, care s-a catapultat marţi din avionul prăbuşit în judeţul Mureş, a fost adus, marţi, în jurul orei 19,00, la Bucureşti cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române.


Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste este stabilă, acesta urmând să fie transportat la Spitalul Militar Central din Bucureşti pentru tratament de specialitate şi recuperare.

Potrivit MApN, locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din 2008 şi are o experienţă de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operaţional pe aeronave MiG-21 LanceR.

Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14,00 de la baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucţie împreună cu alte două aeronave de acelaşi tip.

În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situaţie de urgenţă şi s-a catapultat, aeronava prăbuşindu-se în zona localităţii Dedrad, judeţul Mureş, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit la bază în siguranţă în jurul orei 15,00, precizează MApN.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share