Mii de evrei au venit la Zidul Plângerii pentru a celebra tradiţionala ceremonie Birkat Cohanim – Focus Prima TV

Mii de evrei au venit la Zidul Plângerii pentru a celebra tradiţionala ceremonie Birkat Cohanim

 Mii de evrei au venit luni să se roage la Zidul Plângerii din Ierusalim cu prilejul tradiţionalei Birkat Cohanim (Binecuvântarea Preoţească) reprezentând prima ceremonie religioasă masivă desfăşurată în acest lăcaş sfânt emblematic pentru cultul mozaic, relatează EFE.

Conform tradiţiei, clerici purtând numele Cohen – sacerdoţi descendenţi ai lui Aaron, fratele lui Moise – i-au binecuvântat pe cei prezenţi în tradiţionala Birkat Kohanim, un substitut modern al sacrificiilor desfăşurate în vechiul templu, care se realizează de două ori pe an, în zilele intermediare dintre Pesah şi Sukot.

Binecuvântarea Preoţilor era practicată nu doar în Templu ci şi în afara lui. Oricine întâlnea o persoană ce purta numele Cohen avea dreptul să-l oprească şi să-i ceară să-l binecuvânteze. Cohenul avea datoria să înceteze orice făcea şi să rostească binecuvântările.

Ceremonia a avut loc la Zidul Plângerii din Ierusalim situat în Oraşul Vechi. Importantul sit religios aflat în partea de est a oraşului, ocupat şi anexat de Israel, nu a mai primit un asemenea aflux de persoane de la începutul pandemiei de coronavirus, în timpul căreia la ceremoniile religioase au asistat un număr redus de persoane.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share