Mii de persoane au participat în Mexic la Parada de Ziua Morţilor - Focus Prima TV

Mii de persoane au participat în Mexic la Parada de Ziua Morţilor

Mii de persoane, dintre care multe purtau costume insolite, au participat duminică în centrul oraşului Ciudad de Mexico la Parada de Ziua Morţilor, un eveniment care a fost suspendat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, informează AFP.

Sub un soare arzător, numeroşi mexicani şi turişti străini şi-au machiat chipurile pentru a imita cranii, s-au deghizat în personaje înfricoşătoare şi au purtat costume colorate, decorate cu flori şi accesorii macabre.

“Anul trecut, voiam să vin la paradă, dar ea a fost anulată. Acum am profitat de ocazie”, a declarat Yadira Altamirano, o mexicancă de 38 de ani care locuieşte încă din copilărie în Statele Unite, în California.

Purtând o rochie neagră cu imprimeuri florale şi machiată precum “Catrina”, o reprezentare cadaverică a unei doamne din înalta societate mexicană de la sfârşitul secolului al XIX-lea, Yadira Altamirano participă cu mult entuziasm la tradiţiile asociate Zilei Morţilor.

“Eu sunt singura din familia mea care încă ridică un altar, aduce o ofrandă, apoi cinăm cu toţii împreună pe 2 noiembrie, la miezul nopţii”, a declarat ea pentru AFP.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share