Miliarde de oameni ar putea contracta două dintre cele mai periculoase boli din cauza crizei climatice - Focus Prima TV

Miliarde de oameni ar putea contracta două dintre cele mai periculoase boli din cauza crizei climatice

Hotnews

Malaria şi febra Dengue – două dintre cele mai grave boli transmise de țânțari – se vor răspândi şi vor ajunge la miliarde de oameni dacă emisiile de gaze cu efect de seră continuă să crească în ritmul actual. Potrivit unui studiu citat de The Guardian, până în 2080, peste 8 miliarde de oameni ar putea fi expuşi riscului de a face aceste boli

Studiul realizat de London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM), publicat în revista Lancet Planetary Health, a ajuns la concluzia că dacă nivelurile de emisii continuă să crească în ritmul actual, efectul asupra temperaturii globale ar putea prelungi anotimpurile de transmitere a bolilor cu mai mult de o lună pentru malarie şi cu patru luni pentru febra Dengue, în următorii 50 de ani.

Cercetătorii au estimat că față de statisticile înregistrate în anii 1970-1999, încă 4,7 miliarde de oameni ar putea fi ameninţaţi de malarie și febră Dengue. Proiecţiile pleacă de la ipoteza unei creşteri a populaţiei cu aproximativ 4,5 miliarde de oameni şi a unei creşteri a temperaturii globale cu 3,7 grade Celsius, până în 2100.

Total
0
Shares
Total
0
Share