Miliţiile proruse din Doneţk au evacuat peste 300 de locuitori din Mariupol în zone controlate de Rusia - Focus Prima TV

Miliţiile proruse din Doneţk au evacuat peste 300 de locuitori din Mariupol în zone controlate de Rusia

Separatiştii proruşi din autoproclamata republică Doneţk au declarat luni că au evacuat peste 300 de cetăţeni din Mariupol în ultimele 24 de ore în două oraşe aflate sub controlul forţelor ruse, relatează EFE.

În total, potrivit apărării teritoriale a autoproclamatei republici, citate de TASS, au fost evacuate 314 persoane din oraşul-port de la Marea Azov, între care 50 de copii, şi transportate în localităţile Bezîmennoe şi Novoazovsk.

Din 5 martie, susţin rebelii separatişti, circa 32.638 de persoane au fost transportate la Bezîmennoe.

Autorităţile ucrainene afirmă la rândul lor că încă 100.000 de locuitori au rămas la Mariupol, pe lângă combatanţii care mai opun rezistenţă în combinatul siderurgic Azovstal.

Kievul negociază în prezent posibilitatea evacuării a 38 de combatanţi grav răniţi, dar până în prezent Moscova a refuzat să-i lase să plece pe apărătorii de la oţelărie, decât dacă se predau ieşind la suprafaţă cu un steag alb.

Un comandant al unei unităţi proruse din Doneţk, citat de Interfax, a declarat luni că zece soldaţi ucraineni de la Azovstal s-ar fi predat, lucru pe care Petro Andriuşcenko, consilier al primarului ucrainean al Mariupolului, l-a negat imediat ca “informaţie falsă” pe canalul său Telegram.

Armata rusă încearcă fără încetare să intre sau să blocheze ieşirile din buncărele combinatului siderurgic, în perimetrul căruia se desfăşoară majoritatea acţiunilor la sol în Mariupol, a indicat Andriuşcenko, citat de Focus.ua.

El a spus că ocupanţii nu au înregistrat vreun succes notabil, de aceea şi-au intensificat bombardamentele asupra oţelăriei.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share