Minerii au ieșit la suprafață - Focus Prima TV

Minerii au ieșit la suprafață

Minerii au ieșit la suprafață! După o săptămână în care au protestat în subteran, cei 70 de ortaci s-au lăsat convinși de promisiunile salariale făcute ieri de Ministrul Muncii. Și activitatea minelor va reveni la normal, iar primul tren cu cărbune va pleca astăzi către Deva, după ce mii de locuințe nu au avut apă caldă și căldură timp de câteva zile.

La ieșirea din mină, ortacii au fost întâmpinați de sute de prieteni, colegi, iar revederea cu familia a fost cea mai emoționantă. Nu au lipsit însă nici incidentele mai puțin plăcute. Un miner a fost transportat la spital, după ce a prezentat amețeli și insuficieță respiratorie.

Totuși, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat faptul că în mina din Hunedoara există multe probleme, iar Complexul Energetic trebuie “curățat” de angajații fictivi, care nu lucrează acolo. Mai mult, acesta speră ca procedura de reorganziare a companiei să se finalizeze într-o lună și jumătate.

Salariile integrale ale minerilor ar urma să fie pătite pe 25 și 26 februarie. Hotărârea a fost discutată și aprobată și în ședința de Guvern, iar documentul prevede un calendar în trei etape pentru acordarea salariilor restante de pe luna ianuarie, unde intră și ajutoarele de încălzire, tichetele de masă, dar și decontareea transportului.

Total
0
Shares
Total
0
Share