Minerii refuză să iasă din subteran – Focus Prima TV

Minerii refuză să iasă din subteran

News.ro

Protestele de pe Valea Jiului iau amploare! După ce, încă de marți, peste 100 de mineri de la Lupeni s-au blocat în subteran și au refuzat să iasă, astăzi sute de mineri de la exploatările de cărbune Vulcan, Livezeni și Lupeni au ieșit să-și strige și ei nemulțumirea în faţa sediului administrativ al Minei Lupeni. Au cerut intervenția ministrului Energiei pentru că nu și-au mai primit salariile. Protestele agravează situația
de la termocentrala Mintia, care a rămas fără cărbune, iar locuitorii municipiului Deva îngheață în apartamente!

Cei peste 200 de mineri care s-au adunat în fața sediului administrativ al Minei Lupeni sunt nemulţumiţi că plata salariilor pe luna ianuarie este întârziată și au solicitat intervenţia ministrului Energiei, Victor Popescu, pentru a debloca situaţia de criză. După ce aproximativ 100 de mineri de la Lupeni s-au blocat
în subteran încă de miercuri, acum minerii de la Livezeni au recurs la același gest. Refuză să iasă din galerii!

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, le-a explicat minerilor că o delegaţie formată din mai mulți lideri sindicali a mers la București pentru a purta discuții cu ministrul Energiei. Discursul său a fost , însă, întrerupt de huiduielile minerilor!

Sunt aproximativ 2.500 de apartamente în municipiul Deva care sunt conectate la sursa termică a termocentralei Mintia, care a rămas fără cărbune și care acum au rămas în frig, în plină iarnă!

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie.

Total
0
Shares
Total
0
Share