Ministerul Economiei publică toate contractele cu statul. Năsui anunţă lansarea unei platforme cu toate detaliile contractelor - Focus Prima TV

Ministerul Economiei publică toate contractele cu statul. Năsui anunţă lansarea unei platforme cu toate detaliile contractelor

“Transparenţă totală. Ministerul Economiei publică toate contractele cu statul. În primele zile de mandat am cerut toate contractele încheiate de minister în valoare de peste 5.000 de euro. Ele nu trebuie să rămână doar la ministru, ci trebuie să fie văzute de toţi contribuabilii. Niciodată până acum un minister nu a făcut o platformă publică în care să apară toate contractele sale. O platformă în care să fie disponibile absolut toate detaliile din contracte. E o platformă în care informaţia va fi uşor de găsit de oricine este interesat”, a anunţat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, contribuabilii români plătesc taxe şi impozite în România şi încă mari (avem cea mai mare povară fiscală pe salariile mici din UE) şi este normal să ştie nu doar marile direcţii în care merg banii lor, ci şi concret la cine şi pe ce s-au dus.

”Nu ne oprim aici. De îndată ce ne putem organiza în minister de sine stătător, vom modifica procedura de lucru astfel încât nicio factură pentru un contract de peste 5.000 de euro să nu mai poată fi făcută dacă contractul nu este deja urcat în această platformă publică. Se zice că la stat un leu din trei este furat sau risipit. Vă las pe dumneavoastră să vedeţi dacă se verifică”, precizează ministrul Năsui.

Total
0
Shares
Total
0
Share