Ministerul Sănătății a trimis DSP în control la Găești. Dr. Belușică: Să arunci 80 de doze de vaccin, ăsta e management defectuos – Focus Prima TV

Ministerul Sănătății a trimis DSP în control la Găești. Dr. Belușică: Să arunci 80 de doze de vaccin, ăsta e management defectuos

În saga abia începută a vaccinării anti-COVID din România, a apărut, marți, la zece zile de la debutul campaniei, o situație controversată. La Găești, directorul centrului de vaccinare a decis să primească pe oricine dorește să se imunizeze, pentru a se nu irosi doze de vaccin, chiar dacă etapa actuală a campaniei prevede doar vaccinarea angajaților din sistemul medical.

Managerul spitalului din Găești, Laurențiu Belușică, refuză să arunce dozele de ser neutilizate și a decis să vaccineze pe oricine dorește, indiferent de vârstă sau de gradul de risc. De altfel, a și făcut un anunț pe pagina de Facebook în acest sens, acolo unde și-a dat și numărul de telefon, pentru a fi sunat de cei doritori.

Inițiativa, cumva rebelă, a medicului care s-a abătut de la linia strategiei naționale, a stârnit reacții de mustrare reținută din partea autorităților. „Faptul că au fost vaccinate astăzi persoane care nu aparțin etapei 1 nu este o tragedie, până la urmă important este că au fost vaccinate. Faptul că nu s-au respectat procedurile 0 și anume beneficiarii vaccinurilor să fie cei din etapa 1, așa cum prevedede strategia – (…)  acest lucru este un alt aspect care va fi verificat. Din acest punct de vedere, vorbim local de un management defectuos”, a comentat marți într-o conferință de presă medicul militar Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Total
0
Shares
Total
0
Share