Ministru vs mafie. Faza pe gunoaie - Focus Prima TV

Ministru vs mafie. Faza pe gunoaie

Însoţit de 250 de poliţişti şi jandarmi de la trupele speciale, Ministrul Mediului, Tanczos Barna a condus operaţiunea Lupta cu mafia gunoaielor, la Sărulești, Dâmbovița. Satul este casă pentru o uriașa groapă de gunoi ilegală. Destructurăm crima organizată, a fost mesajul pe care ministrul a vrut să-l transmită direct de la firul ierbii.

A fost scandal mare în comuna aflată la numai 60 de kilometri de Capitală. Acţiunea de amploare a Gărzii de
Mediu a întors pe dos Săruleştiul. 30 de firme care-şi aveau sediul social în localitate au fost ţinta descinderilor.
Administratorii acestora sunt suspectaţi că depozitează și ard ilegal deșeuri periculoase. Venirea poliţiştilor a declanşat panica în comunitate.

În ultimii ani, Săruleştiul s-a transformat într-o uriaşă groapă de gunoi. Cantităţi uriaşe de deşeuri erau arse iar indicii de poluare din zonă erau în permanenţă peste limitele maxim admise. Astăzi a venit în sfârşit şi răspunsul autorităţilor. În frunte cu ministrul Tanczos Barna, comisarii Gărzii de Mediu şi 185 de jandarmi şi 65 de polițiști s-au pus pe dat amenzi.

Anual peste 100 de mii de tone de deşeuri toxice ajung în România. Fenomenul a luat însă o amploare fără precedent. Doar în ultimele săptămâni, în portul Constanţa au fost depistate sute de tone de deşeuri toxice care urmau să fie arse ilegal pe teritoriul ţării noastre.

Total
0
Shares
Total
0
Share