Ministrul Apărării și-a dat demisia. Motivul: nu s-a înțeles cu președintele Iohannis - Focus Prima TV

Ministrul Apărării și-a dat demisia. Motivul: nu s-a înțeles cu președintele Iohannis

Demisia lui Vasile Dîncu, despre care se vorbește de câteva săptămâni, s-a produs astăzi. România are ministru al Apărării interimar într-o perioadă în care războiul din Ucraina a intrat într-o nouă fază. Dîncu spune că și-a dat demisia pentru că nu dorea ca deficiențele de comunicare cu președintele Iohannis să influențeze negativ deciziile și programele Armatei. Anunțul l-a făcut pe contul de Facebook. Iar Guvernul a anunțat că premierul Nicolae Ciucă va asigura interimatul la Ministerul Apărării

Vasile Dîncu și-a postat demisia în mediul online. A scris că nu reușește să colaboreze cu Președintele României și că se retrage din funcție pentru că nu vrea să blocheze o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Tensiunile dintre Vasile Dîncu și Klaus Iohannis s-au accentuat după ce fostul ministru al Apărării a vorbit la emisiunea Insider Politic de la Prima TV despre o eventuală negociere între Ucraina și Rusia. Imediat, șeful statului a declarat că unii demnitari trebuie să citească ,,mai frecvent revista presei”.

Vasile Dîncu și-a dat demisia chiar înainte să se întâlnească față-n față cu președintele României.

Total
6
Shares
Total
6
Share