Ministrul Bogdan Aurescu participă la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE - Focus Prima TV

Ministrul Bogdan Aurescu participă la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE

Ministrul Bogdan Aurescu va participa, luni, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE (CAE), care se va desfăşura la Luxemburg.

Potrivit unui comunicat al MAE, în cadrul reuniunii, miniştrii de externe europeni vor aborda cele mai recente evoluţii în relaţia UE – Rusia, rolul UE în Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, precum şi situaţia din Mali/Sahel, Liban, Iran, Turcia şi Etiopia. De asemenea, vor avea dezbateri referitoare la evoluţiile din Belarus, America Latină şi Irak, inclusiv în cadrul unui schimb de opinii informal cu ministrul de externe irakian, Fuad Hussein. În marja CAE, Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, va găzdui un mic dejun informal cu liderul opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia.

Discuţiile referitoare la Belarus au ca obiectiv evaluarea stadiului implementării deciziilor liderilor europeni de la reuniunea din 24-25 mai, ca răspuns la continuarea acţiunilor represive inacceptabile ale regimului de la Minsk, inclusiv deturnarea zborului civil Ryanair. Vor fi evaluate şi modalităţile prin care UE poate susţine societatea civilă, inclusiv din perspectiva unui viitor democratic al ţării.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share