Ministrul educației: Cadrele didactice sunt „un pic dezamăgite”. Prezența la școală a elevilor de clasa a XII-a este mult mai slabă – Focus Prima TV

Ministrul educației: Cadrele didactice sunt „un pic dezamăgite”. Prezența la școală a elevilor de clasa a XII-a este mult mai slabă

Ministrul educației recunoaște că perspectiva apropierii examenelor nu i-a făcut pe elevii claselor a XII-a să-și dorească să revină în bănci, deși acesta a fost unul dintre argumentele pentru care în scenariul galben în care se află unele localități, inclusiv Bucureștiul, orele cu prezență fizică în școli se organizează, în afară de cazul școlarilor mici, pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, respectiv a XIII-a.

„Semnalele pe care le avem sunt pozitive cu privire la atitudinea cadrelor didactice, odată cu reluarea procesului de învățământ cu prezență fizică. Sigur, avem și acea situație, a elevilor de clasa a XII-a, am discutat cu multe cadre didactice, sunt puțin dezamăgite de prezența mult mai slabă decât cea înregistrată în învățământul primar și în grădinițe”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi seara, la Digi24.

Ministrul are și o explicație pentru succesul mai redus pe care reînceperea școlii cu prezență fizică l-a avut în rândul elevilor mari: „Sunt deja în perioada de pregătire pentru examenul de bacalaureat, cei de clasa a XII-a și-au format deja, au o altă atitudine față de societate, față de tehnologie, probabil că și-au format deja reflexul de învățare online mai repede decât cei mici, pentru că la cei mici predarea online este mult mai dificil de imaginat, și se pregătesc pentru examenul de bacalaureat. Presupun”, a spus ministrul educației.

Total
0
Shares
Total
0
Share