Ministrul Educației, prima reacție după apariția unui posibil focar cu noua tulpină, într-o școală din București – Focus Prima TV

Ministrul Educației, prima reacție după apariția unui posibil focar cu noua tulpină, într-o școală din București

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat într-o intervenție la Digi24, după apariția unui posibil focar cu noua tulpină de SARS-COV-2 într-o școală din București, că DSP are în vedere acest caz și se așteaptă rezultatele secvențierii genomice.

“Nu știm dacă vreunul dintre angajați este confirmat cu această tulpină. Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați ai școlii, celelalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide. Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație care este îngrijorătoare. Sunt convins că se va întâlni și grupul tehnico-științific din CNCSU, s-a luat deja decizia închiderii școlii, iar partea de secvențiere genomică, pentru a confirma dacă este vorba de noua tulpină britanică, durează câteva zile, vom avea săptămâna viitoare acest răspuns. Până atunci, DSP are în atenție cu atenție această situație care este într-adevăr îngrijorătoare, de la Școala Gimnazială nr.28 din Sectorul 2”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Total
0
Shares
Total
0
Share