Ministrul interimar al Sănătății spune că fondurile alocate la rectificarea bugetară sunt suficiente - Focus Prima TV

Ministrul interimar al Sănătății spune că fondurile alocate la rectificarea bugetară sunt suficiente

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat joi că fondurile alocate Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate la rectificarea bugetară sunt suficiente pentru a acoperi cheltuielile “de zi cu zi” din sistemul sanitar, “inclusiv” tratamentul pentru bolnavii HIV-SIDA, pentru cei cu tuberculoză, dar şi pentru plata personalului din centrele de vaccinare.

“Am avut o discuţie cu cei din conducerea ministerului, pe care o să o continuăm, dar în mod special şi despre această parte financiară şi pot să asigur pe toată lumea că la rectificarea bugetară, care a apărut aseară în Monitorul Oficial, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au primit fondurile necesare pentru continuarea activităţii şi aceste fonduri sunt suficiente pentru a acoperi cheltuielile de zi cu zi din sistemul sanitar, inclusiv legat de programe, inclusiv pentru bolnavii HIV-SIDA, pentru tuberculoză şi inclusiv pentru plata centrelor de vaccinare”, a spus Cseke Attila.

Ministrul demisionar al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marţi că este “dramatică” situaţia fondurilor pentru programele naţionale de sănătate, precum cel de vaccinare şi pentru bolnavii de HIV-SIDA şi tuberculoză, iar dacă la rectificare nu se vor aloca fonduri, s-ar putea ca accesul la medicamente al acestor bolnavi “să fie restricţionat”.

“Situaţia fondurilor pentru acţiuni prioritare încă nu este dramatică, dramatică este situaţia fondurilor pentru programele naţionale de sănătate. Aici discutăm de programul de vaccinare şi de programul de tratament pentru bolnavii HIV-SIDA şi TB. Asta înseamnă că dacă rectificarea nu se întâmplă foarte repede, s-ar putea ca accesul la medicamente al acestor bolnavi să fie restricţionat. (…) Dacă astăzi trece rectificarea bugetară şi dacă Ministerul de Finanţe se mişcă rapid cu alocarea bugetară necesară Ministerului Sănătăţii, aici nu vor exista discontinuităţi (n.r. – pentru acţiuni prioritare)”, a spus Ioana Mihăilă într-o conferinţă de presă.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share