Ministrul Mediului: Nu putem vorbi de tăieri ilegale masive în România - Focus Prima TV

Ministrul Mediului: Nu putem vorbi de tăieri ilegale masive în România

Ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat, joi, într-o conferință de presă, că a discutat cu comisarul european pe mediul despre implementarea pachetului Comisiei Europene „Fit to 55” pentru reducerea emisiilor de CO2, iar concluzia discuțiilor a fost că România susține „100%” aceste demersuri. Tanczos a precizat că România are nevoie de resurse financiare pentru a ajuta persoanele vulnerabile pentru că costurile pentru tranziția verde vor fi unele uriașe. De asemenea, ministrul i-a transmis comisarului că România protejează biodiversiatea, iar tăierile ilegale, deși sunt încă o problemă, nu mai sunt „cum au fost ele făcute acum 10-15 ani”.

Principalele declarații ale ministrului Mediului Tanczos Barna, după întâlnirea cu comisarul european pe mediu Virginijus Sinkevicius:

  • Fit to 55, planul Comisiei pentru reducerea emisiilor de CO2: Acest lucru va redesana tot ce înseamnă industrie, tot ce înseamnă strategii industriale în domeniul producerii mașinilor.
  • În domeniul rezidențial se preconizează un sistem de monitorizare a emisiilor în paralel cu înființarea unui fond social pe climă ceea ce înseamnă că persoanele vulnerabile vor primi sprijin suplimentar pentru a atinge țintele de carbon la nivel rezidențial și se va înființa și un fond de inovare și modernizare care va finanța soluții inovative.
  • S-a discutat pe aceste obiective. Inclusiv domnul Timmermans a recunoscut că ele sunt extrem de ambițioase. Abordarea dânsului a fost că a muncit la un material de 3.500 de pagini care stabilește ținte și cine nu este de acord să vină cu alternativă.

Total
0
Shares
Total
0
Share