Ministrul Sănătății: 87% din infectările cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt înregistrate la persoane nevaccinate - Focus Prima TV

Ministrul Sănătății: 87% din infectările cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt înregistrate la persoane nevaccinate

Inquam Photos / Octav Ganea

87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 apărute în ultimele patru săptămâni și 91% din decesele cauzate de COVID-19 au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Ea spune că în valul 4 al putea fi nevoie de 500 de paturi de terapie intensivă în spitale.

“Când spunem că valul 4 e al nevaccinaţilor, ne referim la cine va fi mai afectat de acest val 4, iar persoanele nevaccinate au risc mult, mult mai mare de a dezvolta forme de boală care să necesite internare sau există riscul de deces mult mai mare la acele persoane care sunt nevaccinate. Uitându-ne pe ce s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni în România, observăm că 87% din noile cazuri, chiar dacă nu au fost atât de multe, sunt ale nevaccinaţilor. 87% din cazurile de noi infectări au fost la persoane nevaccinate şi 91% din decese au apărut la persoane nevaccinate, deci cred că nu mai trebuie să existe urmă de îndoială că vaccinaţii vor fi protejaţi, nevaccinaţii sunt încă expuşi riscului”, a declarat ministrul Sănătății vineri seară la B1 TV, potrivit Agerpres.

Total
0
Shares
Total
0
Share