Moaşte şi sarmale, la Iaşi

Moaşte şi sarmale, la Iaşi

La sarmale înainte! Pare să fie motto-ul zilei…de mâine, cei drept, la Iaşi. Aproape 12 mii de sarmale au fost pregătite pentru credincioşii care vor veni să se închine la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Masa pelerinilor, de după slujbă, este deja o tradiţie în Capitala Moldovei. Acest obicei ar putea deveni un real pericol, mai ales că incidenţa în Iaşi se apropie de 11 îmbolnăviri la mia de locuitori.

Bucătăresele au muncit de zor în Iaşi. Au venit chiar şi angajaţi ai Directia de Crese din timpul liber, ca să fie sigur
că preparatele vor fi gata la timp.

Zeci de kilograme de carne si legume au fost folosite pentru pregătirea marelui ospăţ.

Printre credincioşi, părerile sunt împărţite.

Hramul Sfintei Parascheva are loc în fiecare an pe 14 octombrie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt