Moment istoric: Domeniul Regal de la Săvârşin se va deschide publicului larg. Principalele atracţii – Focus Prima TV

Moment istoric: Domeniul Regal de la Săvârşin se va deschide publicului larg. Principalele atracţii

Familia Regală a României a anunţat că Domeniul Regal Săvârşin va fi deschis celor care doresc să-l viziteze începând cu data de 1 mai 2021. Momentul este unul istoric, fiind pentru prima dată de la revenirea Regelui Mihai în România când Domeniul Regal Săvârşin este deschis publicului larg.

Domeniul Regal Săvârşin va fi deschis publicului din 1 mai până la 1 octombrie, în fiecare sâmbăta şi duminica, între orele 9.00 şi 18.00, anunţă ghidulbanatului.ro. Vizitarea parcului se face în prezenţa unui ghid care îi va introduce pe turişti în culisele domeniului.

Grupuri organizate pot vizita domeniul şi în restul lunilor anului, precum şi în alte zile ale săptămânii, dacă solicită în prealabil, pe e-mail sau telefonic, o vizită specială. Taxa de acces în Domeniul Regal Săvârşin variază între cinci şi 20 de lei, existând anumite categorii care beneficiază de reducere. Datele de contact pentru programarea vizitelor pot fi găsite pe site-ul savarsinregal.ro.

Mesajul Principesei Margareta Pe site-ul Domeniului Regal Săvârşin, Principesa Margareta turiştii interesaţi de Domeniul Regal de la Săvârşin pot citi mesajul Principesei Margareta. „Primul lucru care îmi vine în minte când vorbesc despre Săvârşin este armonia castelului şi a parcului. Proporţii frumoase, culori extraordinare, o lumină caldă şi plină, spaţiu şi tihnă.

Armonia a fost completată – fără îndoială – de mâna bunicii mele, Regina-Mamă Elena, care a transformat edificiul într-un cămin plăcut, cald şi elegant”, este mesajul Principesei Margareta. Potrivit Principesei Margareta, „castelul şi parcul de astăzi au, exact ca şi în timpul vieţii Regelui Mihai, un rol de catalizator, de punct vital în dezvoltarea comunităţii, de aceea am şi făcut timp de atâţia ani eforturi să refacem patrimoniul construit şi patrimoniul natural”.

Total
0
Shares
Total
0
Share