Morgă mobilă pentru morții de Covid – Focus Prima TV

Morgă mobilă pentru morții de Covid

Numărul mare de decese provocate de COVID au determinat autoritățile din Timișoara să apeleze la o soluție extremă. Cum capacitatea morgii din oraș a fost demult depășită, de mâine trupurile neânsuflețite vor fi depuse într-o unitate mobilă.

Autospecială pentru păstrare temporară și transport în regim frigorific! Aceasta este denumirea a ceea ce de fapt este o morgă mobilă. Autospeciala a ajuns la Timișoara sâmbăta seara, fiind transferată din judetul Arad, în urma unei solicitări transmise Direcției de Sănătate Publică și Departamentului pentru Situații de Urgență.

Morga spitalului nu a fost construită pentru un număr atât de mare de pacienți decedați. În medie, în urmă cu un an, la Spitalul Victor Babeș, mureau 2-3 pacienți pe săptămână. Medicii unității sanitare în care ajung acum doar pacienții cu forme medii și severe de infecție cu Sars Cov 2 spun că au avut și zile în care 8, poate chiar 10 pacienti au pierdut lupta cu noul coronavirus. În ultimele doua zile, la spitalul Covid 19 Victor Babeș, au murit 10 pacienți.

Accesul în zona în care este amplasată autospeciala pentru păstrare temporară în regim frigorific a fost restricționat. Accesul este permis doar rudelor pacienților decedați și firmelor de pompe funebre. În urmă cu o lună, pentru că niciuna dintre cele 4 autospeciale ale DSU nu erau disponibile, reprezentanții spitalului au fost nevoiți să încheie un contract cu o firmă privată care deținea un container frigorifer. Acum, acel contract a fost reziliat, iar pacienții decedați vor fi duși în morga mobilă ce aparține
Departamentului pentru Situații de Urgență de unde vor fi preluați de aparținători.

Total
0
Shares
Total
0
Share