Morți în saci, pe holurile morgilor - Focus Prima TV

Morți în saci, pe holurile morgilor

România a pierdut lupta cu virusulul SARS COV 2 ! Astăzi, la 600 de zile de la primul caz de infectare si la al patrulea val din țara noastră, avem cel mai NEGRU bilant! Avem peste 500 de decese și aproape 19 mii de îmbolnăviri în 24 ore. Guvernul împarte medicamente cu porția în spitale, morgile sunt pline și morții stau în saci pe holuri, medicii fac ture duble și se odihnesc pe holuri, printre cutiile cu echipamente de protecție. Situația dramatică de la noi ar putea deveni studiu de caz pentru țările dezvăltate care au înțeles că vaccinul este singura șansă în calea virusului. OMS a trimis in Romania un expert, atenție, în medicină de dezastre. Acesta este tabloul de astăzi din țara noastră!

Țara noastră se confruntă cu un val mult prea mare de îmbolnăviri și decese COVID. Aici la universitar, morga este
plină iar cei decedați sunt ținuți în saci, pe holurile spitalelor. De altfel, aici sunt internați 10% din pacienții testați pozitiv și tot aici se înregistrează 10% din decesele zilnice. Aceeași aglomerație este, de exemplu și la Spitalul Pantelimon. Ca de altfel în restul țării.

În aceste condiții, autoritățile caută soluții pentru a încuraja vaccinarea. Reprezentanții OMS a recomandat încurajarea vaccinării cu prioritate a persoanelor vârstnice, probleme severe de sănătate sau boli cronice. În acest fel, rata deceselor și numărul cazurilor grave ar scădea considerabil. România s-a angajat să îndeplinească aceste obiective, rămâne însă de văzut în ce măsură.

Total
0
Shares
Total
0
Share