Moș Crăciun, mai sărac în 2021 - Focus Prima TV

Moș Crăciun, mai sărac în 2021

Profimedia

Criza mondială cauzată de pandemie îl lovește puternic și pe Moș Crăciun. Sacul moșului va fi mai gol anul acesta, iar jucăriile mult mai puține. De vină este momentul critic din lanțul mondial de aprovizionare, care a blocat porturile din mai multe țări. “Criza containerelor”, aşa cum e numită, face ca mărfurile să ajungă greu la destinație și la prețuri mari, iar de vină pentru această situație sunt costurile de transport naval care au explodat de trei ori în pandemie.

Din cauza pandemiei, fabricile au fost închise temporar şi multe containere au rămas în porturi. Asia şi-a revenit prima din criză şi aproape toate containerele s-au dus către Europa și America de Nord, care însă nu și-au revenit la fel de repede. Prin urmare, au început să se adune în porturi.

Şi pentru că nu mai e prea mult până -n decembrie, toată lumea se întreabă ce se va întâmpla de sarbatori. Blocajul apărut în lanțul de aprovizionare riscă să afecteze serios Crăciunul din acest an.

Iar la tot acest peisaj se adaugă şi lipsa şoferilor din Europa. Ei trebuie sa transporte cadourile de sarbatori in toata Europa. Marfurile ajunse in Anvers sau Rotterdam asteapta camioane care sa le aduca-n Romania.

Este un blocaj „istoric” nemaiîntâlnit în lume până acum. Aşa că specialiștii îi sfătuiesc pe oameni ca, în acest an, să cumpăre cadourile cât mai devreme.

Total
0
Shares
Total
0
Share