Multe secții din spitale revin în circuitul non-Covid – Focus Prima TV

Multe secții din spitale revin în circuitul non-Covid

spitalcfwitting

Tot mai multe spitale din țară sau secții ale acestora se întorc în circuitul non-covid, după mai bine de un an. O altă veste bună este aceea că numărul pacienţilor internaţi la ATI a scăzut la jumătate în unele zone ale ţării. Medicii sunt optimişti, dar spun că trebuie să ne ferim în continuare din cauza tulpinilor hibrid.

La Timișoara, la Spitalul Victor Babes au fost deja trecute in zona alba mai multe saloane în care pana acum se tratau exclusiv pacientii infectati cu SARS-CoV 2. Peste 100 de paturi vor mai fi transferate in zona alba saptamana aceasta. Iar vestile bune nu se opresc aici. A scazut la jumătate și numarul pacientilor internati la terapie intensiva.

Gradul de ocupare, de altfel, al paturilor cu pacienti infectati cu Covid 19 a ajuns la putin peste 30 la suta in judetul Timis, in ultima saptamana.

Sunt tot mai puține cazuri de covid și în spitalele din Brașov.

Și la Arad unitățile medicale au mai scăpat de presiunea pandemiei. În aceste condiții, unele secții destinate
pacienților cu COVID au fost transformare în… secții verzi, destinate pacienților cu alte afectiuni.

Momentan, unele secții ale spitalului Județean Arad, printre care ATI 2 și Chirurgie 2, rămân suport COVID, ca măsură de siguranță în cazul in care numărul cazurilor grave va creste din nou.

Total
0
Shares
Total
0
Share