Mulți și zgomotoși – Focus Prima TV

Mulți și zgomotoși

Trăim în locuințe mici, îngrămădiți și acest lucru se vede și în statistici la nivel european. Aproape jumătate dintre români stau în case aglomerate, iar asta ne plasează în capul listei. Dincolo de disconfortul traiului în locuinţe supra-populate, specialiştii spun că există şi riscuri pentru sănătate. Virusul SARS COV 2 se transmite mai repede în spaţiile închise mici, în care locuiesc multe persoane, din generații diferite. Iar acestea nu sunt singurele probleme. Ne confruntăm și cu multă poluare fonică, mai ales în marile oraşe.

Oamenii din marile centre urbane se plâng cel mai mult de zgomot. Traficul intens şi sunetul omniprezent al uneltelor folosite în construcţii îi deranjeză în momentele cele mai importante – când dorm sau când lucrează…de acasă.

Nu suntem singurii care se plâng de gălăgie. Mai mult de un sfert dintre europeni spun că sunt deranjați de zgomotul produs de vecini. Potrivit Eurostat, maltezii au ”cei mai gălăgioși vecini”. Urmează olandezii,
nemţii, portughezii şi luxemburghezii. Aproape 20% dintre români au aceeași părere.

Atentie, dacă nu respectăm orele de liniște, pe timpul nopții, între 22 și 8 dimineața și la prânz, între orele 13 și 14, riscăm să fim sancționați.

Un alt studiu realizat la nivel european suprinde o altă realitate tristă. În România se găsesc cele mai aglomerate locuinţe de pe continent. Avem Camere prea mici și prea puține, comparativ cu numărul celor care locuiesc în ele.

Traiul în case supra-aglomerate prezintă şi riscuri pentru sănătate.Specialiștii atrag atenția că virusul SARS COV 2 se transmite mai repede în locuințele mici, în care locuiesc multe persoane, din generații diferite.

Total
0
Shares
Total
0
Share