Mumiile regale vor fi scoase pentru prima dată pe străzile din Cairo. Egiptenii se tem deja de „blestemul faraonilor” – Focus Prima TV

Mumiile regale vor fi scoase pentru prima dată pe străzile din Cairo. Egiptenii se tem deja de „blestemul faraonilor”

bani.md

Rămășițele mumificate ale celor 22 de regi și regine din Egiptul Antic vor fi mutate sâmbătă, la Cairo, de la Muzeul Egiptean, unde se află de mai mult de un secol, la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene. Mumiile vor fi mutate în cadrul unei procesiuni numite „Parada de Aur a Faraonilor”, potrivit France 24. După dezastrele din ultimele zile, când zeci de oameni au murit după un accident feroviar și prăbușirea unei clădiri din Cairo, oamenii au început să vorbească despre „blestemul faraonilor”.

Sâmbătă, începând cu ora 18.00, 22 de mumii regale, între care 18 regi şi patru regine, vor fi transportate în ordine cronologică, fiecare într-un car decorat în stil faraonic şi purtând numele suveranului.

Mumiile sunt mutate de la Muzeul Egiptean din Cairo, la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene, un edificiu modern construit în ultimii ani, deschis parțial în 2017. 

Înainte de paradă, mumiile vor fi plasate în recipiente speciale umplute cu azot. În noua „reședință”, mumiile vor fi depozitate în cutii mai moderne. „Controlul temperaturii și umidității va fi chiar mai bun decât în ​​vechiul muzeu”, a declarat Salima Ikram, profesor de egiptologie la Universitatea Americană din Cairo.

Total
0
Shares
Total
0
Share