Navalnîi, în prima apariție în instanță după greva foamei: „M-am uitat la mine. Sunt doar un schelet groaznic” – Focus Prima TV

Navalnîi, în prima apariție în instanță după greva foamei: „M-am uitat la mine. Sunt doar un schelet groaznic”

En esta imagen, distribuida por un tribunal de Moscú, el líder opositor ruso Alexei Navalny, en una celda durante una vista sobre su sentencia suspendida, en Moscú, Rusia, el 2 de febrero de 2021. (Corte de la Ciudad de Moscú vía AP)

Principalul opozant al Kremlinlui, Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, a apărut pentru prima dată în fața instanței după ce a ieșit din greva foamei. El și-a exprimat din nou opoziția față de președintele rus Vladimir Puțin, relatează CNN.

Navalnîi, care în transmisiunea video a apărut vizibil slăbit şi cu capul ras, a intrat în greva foamei la sfârșitul lunii trecute, în semn de protest față de condiţiile de detenţie, întrucât conducerea penitenciarului îi refuzase accesul la asistenţă medicală adecvată. A renunțat la acest protest săptămâna trecută, după ce a primit îngrijiri medicale.

În transmisiunea video de joi, el a vorbit cu soția lui, Iulia Navalnîia, care era prezentă fizic în instanță, și i-a dat detalii despre greutatea sa. El a spus că i s-a permis să facă o baie pentru a arăta „decent” la audiere.

„M-am uitat la mine. Sunt doar un schelet groaznic. Ultima dată când am avut 72 de kilograme eram probabil în clasa a șaptea”, a spus el.

Avocatul său a precizat că Navalnîi cântărea 94 de kilograme în ianuarie, când s-a întors la Moscova din Germania.

Liderul opoziției ruse a adăugat că a mâncat „patru linguri de terci ieri, azi cinci”. „Mâine voi mânca șase”, a mai spus Navalnîi.

Total
0
Shares
Total
0
Share