Navalnîi, primul interviu de când este închis: „Condiţiile de detenţie sunt de o violenţă psihologică demnă de un lagăr chinezesc” - Focus Prima TV

Navalnîi, primul interviu de când este închis: „Condiţiile de detenţie sunt de o violenţă psihologică demnă de un lagăr chinezesc”

Opozantul rus Aleksei Navalnii a acordat primul interviu de când este închis, în care a descris condiţiile de detenţie ca fiind de o „violenţă psihologică” demnă de un „lagăr chinezesc de muncă”, scrie New York Times.

„Imaginaţi-vă deva de genul unui lagăr chinezesc de muncă, unde toată lumea merge în şir indian şi sunt camere de luat vederi peste tot. Monitorizarea este constantă şi există o cultură a denunţului”, a spus fostul avocat în vârstă de 45 de ani într-un manuscris de 54 de pagini. El a detaliat cum decurg zilele în închisoare, spunând că în principal vizionează televiziunea de stat din Rusia şi filmele de propagandă: „Trebuie să stai pe un scaun şi să te uiţi la televizor (…) Să citeşti, să scrii sau să faci altceva este interzis.”, potrivit Hotnews. Navalnii a declarat că totul este organizat pentru ca el să fie controlat la maxim în fiecare oră a zilei şi că în prima săptămână de detenţie a fost trezit în repetate rânduri de gardieni, în timpul nopţii.

Total
0
Shares
Total
0
Share