Ne vaccinăm bunicii – Focus Prima TV

Ne vaccinăm bunicii

Categoria de oameni pentru care virusul a avut cele mai devastatoare efecte, a inceput astăzi să fie în sfîrsit vaccinată. Vorbim despre cei in varstă, dar și despre cei care au comorbidități, în rândul cărora s-au înregistrat cele mai multe decese. Medicii au mers să îi vaccineze pe cei din centrele rezidențiale, unde în tot acest timp au fost și cele mai multe focare.

Cinci centre rezidențiale din Galați au primit doze din vaccinul anti-covid. Printre ele și Căminul pentru vârstnici Sfântul Spiridon, acolo unde, de când a început pandemia, au decedat nu mai puțin de 22 de persoane. Căminul este în continuare în carantină.

Imunizarea celor din centrele rezindențiale se face cu ajutorul unor echipe mobile.

62 din cei 89 de rezidenți, de la Căminul pentru vârstnici Sfântul Spiridon, vor să se imunizeze, rămâne de văzut câți vor avea și accept medical.

Și la Constanța primii la care au ajuns echipele mobile ale DSP au fost bătrânii din centrele rezidențiale si angajații acestora.

La căminul de bătrâni din orașul Constanța sunt 200 de rezidenți și mai mult de jumătate dintre ei au fost de acord să se imunizeze.

Experiența vaccinării nu a fost traumatizantă, spun bunicii. Ci, rapidă și fără dureri.

De când s-a declanșat pandemia, Căminul de Bătrâni din Constanța a fost unul dintre principalele focare din județ. Din cei 200 de locatari, 150 s-au infectat . Tocmai de aceea s-au hotărât în număr mare să se vaccineze. Nu la fel, însă, este situația în cazul angajaților: doar 2o din 9o au vrut imunizare.

Începând de luni, toate persoanele de peste 65 de ani se vor putea vaccina la centrele din municipiu și judet. Iar pentru vârstinicii care au probleme de deplasare, municipalitatea pune la dispozitie transportul gratuit printr-un serviciu de taxi, până la centrul de imunizare.

Total
0
Shares
Total
0
Share